Miestne jedlá
Pre každú krajinu sú charakteristické iné jedlá. Rozhodli sme sa, že slovenskú kuchyňu priblížime našim zahraničným partnerom prostredníctvom prezentácie, do ktorej budú v priebehu roka pribúdať dobroty z nášho regiónu. Poprosili sme rodičov, aby do prípravy tradičných slovenských jedál zapojili aj svoje deti. A takto vyzerá "rodiaci sa" receptár miestnych špecialít:
Obsah:
- Slovenská klasika - puding
- Tradičné šišky
- Kuracia polievka 1
- Segedínsky guláš
- Bryndzové halušky
- Zemiakové placky 1
- Sviečková na smotane
- Kuracia polievka 2
- Strapačky
- Kapustová polievka (kapustnica)
- Pečené zemiaky
- Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
- Zemiakové placky 2
- Kysnutý čučoriedkový koláč
- Pečené kuriatko s ryžou
- Žemľovka
- Perník
- Pečené zemiaky so slaninkou, klobásou a cibuľkou
- Dukátové buchty
- Vajíčková nátierka
- Jablkové palacinky
- Domáca pizza
- Pečené buchty
- Tekvicová polievka
- Linecké koláčiky
- Parené buchty
- Vysmážaný rezeň
- Hrachová kaša
- Dvojfarebný puding
- Orechové šúľance
- Burizónové guľky
- Fazuľový prívarok
- Jablkové pité
- Palacinky
- Vianočný posúch
- Vianočné medovníčky
- Vianočka
- Mäsový koláč
- Cviklové placky na sladko
- Trdelník
- Syrové halušky
- Mrkvová torta
- Kotlíkový guláš
- Pizzové slimáčiky
SPOLOČNÁ MEDZINÁRODNÁ KUCHÁRSKA KNIHA: